• Fotoreportāža no zooveikala

Tāpat kā nedzīvas lietas, arī dzīvniekus tirgo ar atlaidēm, akcijas cenām, derīguma termiņu, veikalos, tirgū, ražotāju izstādēs un varbūt pat ar “preces” garantijas talonu un aptuveno derīguma termiņu. Dažādām gaumēm, dažādās krāsās un dažāda veida pielietošanai. Svītru kods? Šo funkciju arī ar laiku ieviesīs – zemādas mikročipa formā.

Ja kāmis, žurciņa vai cits iegādātais dzīvnieks “sabojājas”, reizēm ir izdevīgāk vienkārši nopirkt vietā “jaunu” nevis vest pie ārsta – līdzīgi kā, piemēram, ar telefonu displejiem un citām lietām. Ir cilvēki, kas tā uz to skatās.

***

***

***

Ja uzskati, ka pret dzīvniekiem nevajadzētu izturēties kā pret precēm, tad neiesaisties viņu tirgošanā vai izmantošanā un aicini neiesaistīties arī citus, jo “tas jaunais laiks, kas šalkās trīs…” – jūs jau zināt. Mums jācenšas mainīt vispārējo gadu tūkstošos “normalizējušos” nostāju, ka viņi ir mums “doti” lietošanai. Viņi nav mums “doti” vairāk kā melnādainie doti baltādaino vajadzībām vai sievietes dotas vīriešiem. Izturēšanās pret sajūtošām būtnēm kā pret preci un resursiem (pirkšana, pārdošana, lietošana utt.) ir netaisnība un nepamatota kaitēšana kā cilvēku tā arī pārējo sugu gadījumā.

Ja tev ir iespēja, adoptē labāk kādu no simtiem patversmju dzīvnieku – mēs katrs kā daļa no šīs sabiedrības esam atbildīgi par to, ka viņi nonākuši tādā situācijā.

Publicējis Sandris

Cieņu un labestību dzīvniekiem! Ko vēl es daru un kā atbalstīt: http://patreon.com/Sndris

3 domas par “• Fotoreportāža no zooveikala

  1. sievietes dotas vīriešiem. kpc neviens neidomājās ka varētu būt otrādāk?
    tas tā – ārpustēmas

Pievieno komentāru